Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Kultura, Zpravodajství » Pro-palestinští demonstranti přerušili koncert izraelské filharmonie v Londýně (+video)

Pro-palestinští demonstranti přerušili koncert izraelské filharmonie v Londýně (+video)

Izraelská filharmonie (foto: Yeugene, licence: CC BY-SA 3.0)

Izraelská filharmonie (foto: Yeugene, licence: CC BY-SA 3.0)

Skupinka asi deseti pro-palestinských demonstrantů přerušila koncert izraelské filharmonie v londýnské Royal Albert Hall. Koncert byl součástí hudebního festivalu klasické hudby, který pořádá BBC.

Když chtěl dirigent filharmonie Zubin Mehta zahájit koncert, pro-palestinští aktivisté začali pokřikovat. Mnoho lidí v publiku na toto nevhodné chování reagovalo a následně odměnilo potleskem ochranku, která aktivisty vyvedla ze sálu. K přerušení koncertu došlo hned několikrát a BBC se za tuto nepříjemnost svým posluchačům omluvila.

Britský ministr kultury Ed Vaizey reagoval na události na svém Twitter a podle něj se demonstrantům podařilo obrátit zbytek publika pro Izrael.“ Svůj nesouhlas s chováním aktivistů vyjádřila i britská vláda, která se tak přidala na stranu většiny přítomných posluchačů a zdůraznila, že odsuzuje bojkot Izraele a bude pokračovat v propagování kulturní spolupráce mezi Izraelem a Velkou Británií.

Atmosféra během koncertu nebyla příliš „klasická“


Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Kultura, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.