Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Izraelské námořnictvo představilo novou technologii zavedenou do výcviku kadetů

Izraelské námořnictvo představilo novou technologii zavedenou do výcviku kadetů

Vojáci izraelského námořnictva (foto: Chad J. McNeeley)

Vojáci izraelského námořnictva (foto: Chad J. McNeeley)

Izraelské námořnictvo během víkendu představilo novou technologii, kterou během několika uplynulých týdnů zavedlo do výcviku svých vojáků.

Nový simulátor se jmenuje „Most“ a je tvořen 20plazmovými obrazovkami a celou řadou kontrolních panelů, joysticků a elektronických zařízení. Systém vytváří přesný trojrozměrný obraz izraelského pobřeží i pobřeží sousedních států a umožňuje simulaci rozličných scénářů během míru i války. Určen je pro využití různých vojenských jednotek námořnictva – posádek lodí, komand i jednotek sloužících na ponorkách.

Kadeti prostřednictvím systému cvičí například postup při identifikaci různých druhů plavidel, od obchodní lodi, přes nepřátelskou loď snažící se proplout jako loď s pomocí, až po přímý nepřátelský útok. Součástí výcviku je také vyhodnocování a další práce se zpravodajskými informacemi.

Systém Most umožňuje i radikální bojové simulace, například scénář, při které nepřátelská loď narazí do vojenské, nebo když se loď námořnictva ocitne v obklíčení nepřátelských plavidel. Simulovat lze také extrémní povětrnostní podmínky.

Budoucím velitelům systém umožňuje vyzkoušet si potřebné dovednosti a získat důvěru ve své schopnosti bez toho, aby se museli účastnit každého cvičení přímo na moři. Některé situace se v reálném prostředí nacvičit ani nedají. Podle kadetů je systém až na hluk motorů velmi realistický.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.