Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Izraelská policie zvýší bezpečnost mešit v celé zemi

Izraelská policie zvýší bezpečnost mešit v celé zemi

Prezident Šimon Peres navštívil místo žhářského útoku na mešitu.

Prezident Šimon Peres navštívil místo žhářského útoku na mešitu.

Izraelská policie posílí svou přítomnost okolo mešit v celém Izraeli. Toto rozhodnutí bylo učiněno poté, co byl během pondělní noci založen požár v areálu jedné z mešit v Galileji. Pro řešení podobných incidentů byla také vytvořena speciální vyšetřovací skupina. Skupina bude postupovat s nulovou tolerancí k výtržníkům a osobám překračujícím zákon. Bude zároveň úzce spolupracovat s místní samosprávou, aby pomohla obnovit veřejný pořádek.

V pondělí odpoledne navštívil výše zmíněnou mešitu izraelský ministr pro vnitřní bezpečnost Jicchak Aharonovič. Založení požáru v areálu mešity nazval „ohavným zločinem“ a slíbil, že viníci budou dopadeni.

Místo navštívil také izraelský prezident Šimon Perez, kterého doprovázeli vrchní rabíni Šlomo Moše Amar a Jona Metzger a také muslimští, křesťanští a drúzští představitelé. „Jsem zděšen tím co se zde stalo. Hluboce šokován. Tohle není jen proti zákonu, je to i proti židovskému náboženství a morálce,“ řekl prezident Peres. Své zděšení vyjádřili i oba vrchní izraelští rabíni.

Vyjádření odsuzující žhářství vydal také izraelský premiér Netanjahu, podle kterého je to čin, který jde proti hodnotám Státu Izrael. Náboženská svoboda podle něj patří mezi nejvyšší hodnoty.

 

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.