Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Ostatní, Zpravodajství » Zdravotní stav izraelského premiéra je výborný, tvrdí každoročně zveřejňovaná zpráva

Zdravotní stav izraelského premiéra je výborný, tvrdí každoročně zveřejňovaná zpráva

Benjamin Netanjahu (foto: Masa Israel Journey, licence: CC BY-ND 2.0)

Benjamin Netanjahu (foto: Masa Israel Journey, licence: CC BY-ND 2.0)

Každoročně zveřejňované výsledky zdravotních testů uvádějí, že je izraelský premiér Benjamin Netanjahu (62) ve skvělé formě a netrpí žádnými zvláštními zdravotními problémy. Měl by se ale zdravěji stravovat.

Pravidelné zveřejňování výsledků zdravotních vyšetření izraelského premiéra se v Izraeli praktikuje od roku 2007. Svůj podíl na tom má zdravotní kolaps jednoho z bývalých izraelských premiérů, Ariela Šarona, který v roce 2005 utrpěl nejprve lehkou a posléze těžkou mozkovou příhodu, po které zůstal v kómatu a jeho zdravotní stav je od té doby v podstatě neměnný. Zdravotní stav premiéra země obecně se tak stal významnou otázkou a kancelář premiéra o dva roky později zavedla nové pravidlo, podle kterého je každý rok zveřejňována zpráva o zdravotním stavu premiéra. Otázka zdravotního stavu tak není čistě soukromou záležitostí, jak je tomu například u nás.

Veřejnost se tak dozvídá o tom, že krevní tlak premiéra země je 120/80 a že premiér užívá léky na úpravu vysokého krevního tlaku. V minulosti byly na základě stejných pravidel zveřejňovány také informace o kolonoskopickém  nebo cystoskopickém vyšetření, která premiér podstoupil.

Premiér je navíc pod pravidelným zdravotním dohledem a 24 hodin denně má na zavolání k dispozici lékaře a své službu mu poskytuje také tým tří lékařů, kteří mu činí doporučení ohledně jeho zdravotního stavu. Lékař premiéra doprovází také na všech zahraničních cestách.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Ostatní, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.