Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Politika, Zpravodajství » Izraelská vláda se chystá zvýšit bonus pro vojáky odcházející do civilu po základní vojenské službě

Izraelská vláda se chystá zvýšit bonus pro vojáky odcházející do civilu po základní vojenské službě

Izraelští vojáci (foto: Dor Pozner)

Izraelští vojáci (foto: Dor Pozner)

Politická strana Jisrael Bejtejnu v neděli oznámila, že vláda do roku 2016 výrazně zvýší příspěvek, který je vyplácen izraelským vojákům po konci jejich základní vojenské služby. Dnešní částka 9 500 šekelů by se u některých vojáků mohla vyšplhat až na 20 000 šekelů. Nejvýraznější nárůst se očekává u vojáků bojových jednotek, polepšit by si však měli i vojáci na nebojových postech a Izraelci sloužící v rámci civilní služby.

Podle informací se jedná o vládní ústupek straně Jisrael Bejtejnu, která tím podmínila svůj souhlas s přijetím reforem na základě Trajtenbergovy zprávy. Ta byla v neděli na zasedání vlády přijata 21 hlasy proti 8. Proti hlasovali ministři Silvan Šalom, Jossi Peled, Ehud Barak, Matan Vilnai a všichni 4 ministři strany Šas. I když byla zpráva schválena ve vládě, neznamená to ještě její definitivní zavedení. Vláda nejprve musí schválit její jednotlivé části a předložit je ke schválení parlamentu.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Politika, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.