Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Terorista v Jeruzalémě pobodal 17letého mladíka

Terorista v Jeruzalémě pobodal 17letého mladíka

Ramot (foto: Maglanist)

Ramot (foto: Maglanist)

Izraelská policie a armáda pátrají po palestinském útočníkovi, který v sobotu v jeruzalémské čtvrti Ramot pobodal a vážně zranil 17letého mladíka Jehudu Ne’emada. Podle policie byl útok zřejmě nacionalisticky motivován. Podle záchranné služby Magen David Adom byl mladík bodnut do břicha a do zad a ve vážném stavu byl převezen do nemocnice Hadassah Ein Kerem, kde podstoupil operaci a jeho stav se následně zlepšil. Měl by být již mimo ohrožení života.

Podle očitých svědků přišel útočník k Ne’emadovi, který šel po ulici s kamarádem, a bez jakékoliv provokace ho pobodal. Podle místního lékaře, který přispěchal na pomoc, se útočník poté pokusil chytit ještě 12letou dívku, což se mu ale nepovedlo. Když se na místě začali shlukovat lidé, útočník utekl.

Podle bezpečnostních jednotek se útočník může schovávat v palestinské vesnici Kfar Iksa, která není oddělena bezpečnostních bariérou, čehož zřejmě útočník využil.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.