Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Ostatní, Zpravodajství » Šalitův návrat sledovalo v televizi 3,3 milionu Izraelců, zájem o rozhovor je obrovský

Šalitův návrat sledovalo v televizi 3,3 milionu Izraelců, zájem o rozhovor je obrovský

Gilad Šalit salutuje Benjaminu Netanjahuovi krátce po příletu na základnu Tel Nof (foto IDF)

Gilad Šalit salutuje Benjaminu Netanjahuovi krátce po příletu na základnu Tel Nof (foto IDF)

Návrat Gilada Šalita do Izraele byl podle očekávání jednou z nejsledovanějších událostí. Jen v televizi sledovalo výměnu vězňů a očekávaný návrat izraelského vojáka během celého dne 3,3 milionu Izraelců.

V úterý ráno se na televizní kanál nepřetržitě informující o tématu naladilo 50% diváků, v hlavním vysílacím čase pak 70%. Jen pro srovnání – když byl Šalit v roce 2006 unesen, sledovalo zprávy v hlavním vysílacím čase 42% diváků. Sledovanost byla vysoká i v mezinárodním měřítku. Pro porovnání je možné uvést například sledovanost britské královské svatby prince Williama, kterou sledovalo „jen“ 33% Britů.

Zvýšenou návštěvnost zaznamenaly také zpravodajské weby. Ynet a Walla! v ten den zdvojnásobily průměrnou denní návštěvnost.

Zájem je o Gilada Šalita i nyní. Mnoho zpravodajských společností se s ním snaží získat exkluzivní rozhovor. Zájem projevily „60 Minutes“, NBC, ABC, televize z Turecka, Francie, Německa, Británie i Číny. Zájem je i o knižní zpracování Šalitova příběhu. Jeho rodina však zatím odmítá všechny podobné nabídky. Média navíc souhlasila, že během deseti dní po Šalitově návratu nebude zveřejňovat žádné fotografie, které rodina předem neodsouhlasí.

Zdroj: IMRA

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Ostatní, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.