Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Izrael vytváří novou vojenskou jednotku pro systém Kouzelná hůlka

Izrael vytváří novou vojenskou jednotku pro systém Kouzelná hůlka

Rakety systémů Kouzelná hůlka a Železný dóm

Rakety systémů Kouzelná hůlka a Železný dóm

Poté co se na jihu Izraele osvědčil systém Železný dóm, pracuje Izrael na doladění systému Kouzelná hůlka, který by měl chránit zejména hustě obydlené oblasti centrálního Izraele proti raketám středního a dlouhého doletu. Právě pro tento systém armáda připravuje vznik nové jednotky.

Podle představitelů izraelského letectva již členové jednotky v podstatě pracují se společnostmi, které vyvíjejí systém, aby se tak zajistila co největší kompatibilita s operačními potřebami armády.

Systém Kouzelná hůlka bude schopen operovat za všech povětrnostních podmínek a jeho rakety budou schopny změnit svůj kurz v půlce letu. Cena jedné takové rakety se vyšplhá až na 1 milion dolarů. Systém je primárně určen proti raketám středního a dlouhého doletu z Gazy nebo Libanonu. Bude součástí celého obranného systému, který tvoří ještě systémy Železný dóm (proti raketim krátkého doletu z Gazy) a  Arrow (proti balistickým střelám, např. íránských Šeháb)

Armáda očekává, že zájem o službu u této jednotky bude veliký. Usuzuje tak podle zájmu o službu i systému Železný dóm.

Porovnání raket systému Kouzelná hůlka a Železný dóm

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.