Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Ostatní, Zpravodajství » Palestinské dětské letní tábory stále ve znamení mučedníků

Palestinské dětské letní tábory stále ve znamení mučedníků

Dalal Mughrabiová

Dalal Mughrabiová

Letní tábory pro palestinské děti byly v minulých letech často diskutované zejména kvůli snahám vštípit dětem představu o tom, že cesta mučedníků je pro ně správnou volbou. Rok se s rokem sešel a palestinské děti opět tráví léto v letních táborech a i letos se mezi nimi najdou tábory, kde jsou dětem představovány idoly z řad předních palestinských teroristů.

Palestinian Media Watch s odvoláním na palestinské noviny  Al-Ajam z 20. července přináší zprávu o letním táboru pořádaném pod záštitou palestinského premiéra Salama Fajáda. Tábor byl určen pro děti a sourozence „mučedníků“ a probíhal na Západním břehu pod dohledem Národního výboru pro letní tábory. Zúčastnilo se ho 70 chlapců a dívek, kteří byli rozděleni do čtyř skupin. Každá byla pojmenována po jednom významném „mučedníkovi“. Byla zde skupina „mučedníka prezidenta Jásira Arafata“, „mučedníka velitele Salaha Khalafa“, „mučedníka Abu Ali Mustafy“ a „mučednice Dalal Mughrabiové“.

Kdo je kdo?

Dalal Mughrabiová: vedla skupinu teroristů, kteří v roce 1978 spáchali teroristický útok známý po názvem „masakr na pobřežní silnici“. Skupina zaútočila na izraelský autobus, při útoku zemřelo 38 civilistů, z toho 13 dětí.

Salah Khalaf: vedl organizaci Černé září, která stála za mnoha teroristickými útoky, mnohé z nich Khalaf osobně naplánoval. Plánoval také útok na izraelskou olympijskou výpravu.

Abu Ali Mustafa: generální tajemník Lidové fronty pro osvobození Palestiny, plánoval mnoho teroristických útoků.

 

Zdroj: PMW

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Ostatní, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.