Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Featured, Kultura, Zpravodajství » Libanonská břišní tanečnice se objevila na pódiu s Izraelci a doma jí hrozí smrt

Libanonská břišní tanečnice se objevila na pódiu s Izraelci a doma jí hrozí smrt

Johanna Fakhri se zpěvákem Orphand land Kobi Fahrim

Johanna Fakhri se zpěvákem Orphand land Kobi Fahrim

Libanonská břišní tanečnice Johanna Fakhri si svým vystoupením na hudebním festivalu Hellfest ve francouzském Clisson zadělala na pořádné problémy. Tanečnice vystoupila 19. června na festivalu společně s izraelskou heavy metalovou kapelou Orphaned Land. To samo o sobě stačí, aby se vystavila trestnímu stíhání v rodném Libanonu, protože dle libanonských zákonů je jakákoliv veřejná interakce s Izraelci trestná. Tento postoj plyne z toho, že Libanon a Izrael jsou technicky stále ve válce.

Johanna Fakhri však zašla ještě mnohem dál. Společně se zpěvákem Orphaned Land Kobi Fahrim přinesli na pódium vlajky obou států a společně s nimi mávali. Dle některých zpráv to byla právě tanečnice, kdo přišel s nápadem na použití státních vlajek. Kobi Fahri považoval nápad ze své strany za dobrý, ale obával se, že by si tím Johanna mohla způsobit problémy doma. Johanna na použití vlajek trvala a problémy se skutečně dostavily.

Hizballáh dle zveřejněných zpráv dokonce hrozí tanečnici trestem smrti, protože ji považuje za zrádce. Johanna Fakhri se z uvedených důvodů do Libanonu nevrátila a žije v utajení někde ve Francii. I ve Francii je však situace pro ni nelehká, protože problémy z Libanonu se přesunuly již i do Francie. Francouzská muslimská strana PMF, která má úzké vazby na Hizballáh, označila Johannu Fakhri za „zrádkyni, která kolaboruje se sionistickým nepřítelem“.

 

Záběry ze zmíněného vystoupení


 

Zdroj: Israel Hayom, Now Lebanon

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Featured, Kultura, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.