Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Ekonomika, Zpravodajství » Protestů v ulicích Tel Avivu se zúčastnilo více než 250 000 lidí (+videa)

Protestů v ulicích Tel Avivu se zúčastnilo více než 250 000 lidí (+videa)

Protestů proti sociální politice vlády se v sobotu večer zúčastnilo více než 300 000 demonstrantů. Jen v Tel Avivu protestovalo asi čtvrt miliónu lidí. Počet lidí, kteří vyšli protestovat do ulic, předčil očekávání pořadatelů, kteří avizovali účast zhruba poloviční. Protesty zcela ochromily dopravu a někteří demonstranti se do Tel Avivu právě z tohoto důvodu vůbec nedostali.

Protestovalo se také v Jeruzalémě, kde se demonstrace zúčastnilo asi 30 000 lidí. Na severu Izraele ve městě Kirjat Šmona zablokovali demonstranti dopravu v centru města, v jihoizraelském Eilatu se do protestů zapojily asi 2 000 lidí. Tisíce lidí protestovaly i v dalších izraelských městech – Aškelonu, Petach Tikvě, Tzemach, Raanana, Dimoně, Chadeře, Roš Pině, a na dalších místech.

Protestů se zúčastnili lidé různých profesí – studenti, zaměstnanci veřejného sektoru, sociální aktivisté. Demonstranty podpořily i některé izraelské celebrity jako Šlomo Artzi, Rita, nebo Jehudit Ravitz. Zástupci organizátorů vyslovují velké uspokojení a zdůrazňují, že v žádném případě nemají v úmyslu s protesty přestat. Právě díky obrovské podpoře jsou přesvědčeni, že vláda bude muset začít reagovat a plnit jejich požadavky. Někteří jsou přesvědčeni, že současná situace bude znamenat konec vládní koalice.

Zdroj: Ynet

Tel Aviv

Tel Aviv

Tel Aviv, Jeruzalém


 

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Ekonomika, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.