Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Ostatní, Zpravodajství » Izrael a Palestina v tisku: Ahmadinežád chce opět vyhladit Izrael, v synagoze prodávají trhovci a Egypťané strhli izraelskou vlajku před velvyslanectvím

Izrael a Palestina v tisku: Ahmadinežád chce opět vyhladit Izrael, v synagoze prodávají trhovci a Egypťané strhli izraelskou vlajku před velvyslanectvím

Vyběr zpravodajství

Vyběr zpravodajství

Články v českém tisku během posledního týdne téměř výhradně řeší události nastalé po čtvrtečních teroristických útocích. Samotné útoky jsou paradoxně zmiňovány méně často. Objevilo se však i několik článků, které se dotýkají jiných témat.

Írán je odhodlán vyhladit Izrael, hřímal Ahmadínežád (Eurozprávy)

Írán není právě přítelem Izraele (který nenazývá Izraelem, ale výhradně termínem „sionistický režim“ a čas od času vynesou jeho představitelé slova, o jejichž interpretaci se pak následně ostatní přou. Slova íránského prezidenta o „vymazání Izraele z mapy“ jsou pověstná a budí časté spory. Tiskové agentury nyní přicházejí s dalším prohlášením podobného zaměření. Hodnocení ponechám na čtenářích. (…přečíst článek)

Místo modliteb zní synagogou v Meziříčí hlasy asijských trhovců (IDnes)

Hlavní památka bývalého židovského ghetta ve Velkém Meziříčí v současnosti neslouží ani náboženským ani turistickým účelům. Synagogu si od vlastníka pronajali asijští trhovci a prodávají zde své zboží. Proč? Není dostatek peněz na celkovou renovaci budovy. (…přečíst článek)

Strhnutie izraelskej vlajky v Káhire vyvolalo aplauz (dnes.sk)

Egyptské protesty před izraelskou ambasádou v Káhiře se neobešly bez incidentů. Demonstrující se rozhodli, že vlajka před ambasádou vlát jednoduše nebude. (…číst článek)

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Ostatní, Zpravodajství · Štítky: , ,

Komentáře jsou uzavřeny.