Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Ekonomika, Zpravodajství » V Izraeli proběhla zatím zřejmě největší demonstrace, do ulic se vydalo asi 400 000 lidí

V Izraeli proběhla zatím zřejmě největší demonstrace, do ulic se vydalo asi 400 000 lidí

V sobotu večer proběhla v Izraeli zatím asi největší demonstrace za sociální spravedlnost. Do ulic se vydalo na 400 000 lidí, což je zatím zřejmě nejvíc v historii. Demonstranti chtějí stále totéž – sociální spravedlnost.

Největší protesty proběhly jako již tradičně v Tel Avivu, sešlo se zde asi 300 000 lidí. V Jeruzalémě protestovalo  na Pařížském náměstí poblíž rezidence premiéra a v centru města asi 40 000 osob. V severoizraelské Haifě to pobylo asi 30 000. Protesty probíhaly opět i v menších městech včetně Afuly, Chadery nebo Eilatu.

Protesty v Izraeli tedy stále nepolevují. Předseda studentské unie Itzik Šmuli vzkázal premiérovi země následující: „Pane premiére, dobře se na nás podívejte. Jsme noví Izraelci. A noví Izraelci chtějí jen prostou věc: důstojně žít v této zemi. Nechceme jen milovat Izrael, jak už činíme, ale chceme mít také šanci na spravedlivý a důstojný život. Nechte nás v této zemi žít.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Ekonomika, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.