Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Featured, Zpravodajství » Palestinská teroristka se podílela na vraždě 16letého chlapce, do Gazy se ale vrátit bála

Palestinská teroristka se podílela na vraždě 16letého chlapce, do Gazy se ale vrátit bála

Amna Muna

Amna Muna

Úterní výměna vězňů mezi Izraelem a Hamásem narazila hned ráno na komplikaci. Dvě palestinské vězeňkyně odmítly odcestovat do Pásma Gazy. Jednou z nich byla Mirijam Salim Tarabin pocházející z Jericha, která byla zatčena v roce 2005 a odsouzena k 8 letům a dvěma měsícům vězení. Měla být převezena do Pásma Gazy, kde žije její rodina. To však nejprve odmítla, později však s převozem do Gazy souhlasila.

Druhou vězeňkyní, která odmítla odcestovat do Pásma Gazy, byla Amna Muna, která si v izraelském vězené odpykávala doživotní trest za podíl na vraždě 16letého izraelského mladíka Ofira Rahuma. Muna se vydávala za Američanku a po internetu se seznámila s Ofirem. Toho v roce 2001 vylákala na schůzku do Jeruzaléma a následně s ním odjela směrem k Ramalláhu. Zde již čekali její komplicové a Ofira brutálně zavraždili.

Amna Muna vystupovala ve vězení jako vůdkyně a ostatním palestinským vězeňkyním vládla velmi tvrdou rukou. Ty, které nechtěly akceptovat její postavení a příkazy, byly fyzicky napadány a týrány. Tuto skutečnost se dozvěděly rodiny vězeňkyň a existovaly obavy, že se rozhodnou pomstít. Amna Muna se proto obávala návratu do Gazy. Egypt se nakonec rozhodl, že tuto palestinskou vězeňkyni nechá pobývat na svém území a Izrael s tím souhlasil.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Featured, Zpravodajství · Štítky: ,

Jedna odpověď na "Palestinská teroristka se podílela na vraždě 16letého chlapce, do Gazy se ale vrátit bála"

  1. Fredy Pumpicka napsal:

    no ale na pohled vypada docela sympaticky, a pak verte zensky