Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Cestování a zajímavosti, Featured, Příroda, Turismus, Zpravodajství » Potápění v Mrtvém moři? Něco na tom je (+video)

Potápění v Mrtvém moři? Něco na tom je (+video)

Mrtvé moře (foto: Ian and Wendy Sewell, licence: CC BY-SA 3.0)

Mrtvé moře (foto: Ian and Wendy Sewell, licence: CC BY-SA 3.0)

Když se řekne potápění a Izrael, většina z vás si asi představí Rudé moře, korálové útesy a barevné rybky. Málokoho asi napadne přemýšlet v tomto kontextu o Mrtvém moři. Mrtvé moře je pro potápění velmi speciální místo. Absence jakéhokoliv podpořeného života je tu totiž bohatě vykompenzována nádhernými solnými krystaly, které pokrývají celé dno a vytvářejí zajímavé útvary.

Potápět se dá v Mrtvém moři celoročně, teplota vody se pohybuje mezi 18stupni v zimě až do 35 v létě a viditelnost podle počasí od 1 do 20 metrů. Vzhledem k tomu, že se nejedná o úplně běžné potápění, je více než vhodné mít již nějaké zkušenosti a případně využít služeb místní potápěčské školy.

 

 

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Cestování a zajímavosti, Featured, Příroda, Turismus, Zpravodajství · Štítky:

2 odpovědi (odpovědí) "Potápění v Mrtvém moři? Něco na tom je (+video)"

  1. Potápění v Mrtvém moři napsal:

    Děkuji za překrásné video,
    u Mrtvého moře jsem byla celkem 4 x,ale vubec jsem netušila,že by se mohl v něm někdo potápět.
    Už i proto,že když se voda dostane nechta do očí,tak je to na slepeckou hůl.
    Navíc je voda velmi mastná,hořká a udržet se v ní,teda šlapat ve vodě tak(bez ochranné obuvi nelze),aby se člověk nezranil o ostré krystaly soli,je téměř nadlidský úkon,zvlášt pro toho kdo tam jest poprvé.
    I kameny jsou tam zvláštního zbarvení a složení.
    Voda však je zázračná,po pár dnech máčení jsem mohla odhodit berle,škoda že to nebylo na furt.
    Ale i tak to stálo zato.

  2. Mrtvé moře napsal:

    Opravdu toto jsou nádherné záběry, které každý je tak neuvidí.Od doby co jsem navštívil Izrael a to je asi před necelýma dvěma lety, tak slovo Izrael, nebo Mrtvé moře mě úplně fascinuje. Jeli jsme tam na doporučení s cestovkou Avetour, která má dlouholeté zkušenosti.Naplánovali nám program tak úžasně, že na koupání bylo spoustu času.Mám kožní problémy a domů jsem jel jako vyměněný člověk. Toto moře by bylo ideální místo lázní. MAX