Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Dopravní nehoda se dvěma mrtvými byla možná výsledkem teroristického útoku

Dopravní nehoda se dvěma mrtvými byla možná výsledkem teroristického útoku

Členové ZAKA odnášejí oběti z místa nehody

Členové ZAKA odnášejí oběti z místa nehody

Izraelská policie vyšetřující případ, který původně vypadal jako běžná dopravní nehoda, během vyšetřování se však přišlo na to, že by za nehodou mohl stát teroristický útok. 25letý Ašer Palmer a jeho roční syn Jehonatan zemřeli v pátek na silnici č. 60, když se jejich auto poblíž Kirjat Arba převrátilo. Policie případ nejprve vyšetřovala jako běžnou dopravní nehodu, během vyšetřování však vyšlo najevo, že k nehodě mohlo dojít kvůli kamenům, které na auto házeli útočníci.

V čelním skle auta byl otvor ukazující na zásah velkým kamenem, zakrvácený kámen se pak v autě skutečně našel. Podle rozboru se jednalo o lidskou krev. Obličej Ašera Palmera navíc nesl známky zásahu kamenem. Podobný útok by nebyl ničím neobvyklým, policie v této oblasti vyšetřovala již 18 podobných případů. Jednalo by se ale o první případ s takto vážnými následky.

Vůdci osadníků od počátku hovořili o tom, že se nejednalo o běžnou nehodu, ale že se auto stalo terčem teroristického útoku.

Vyšetřování zatím stále pokračuje a prošetřují se obě varianty, tedy nehoda i teroristický útok.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.