Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Politika, Zpravodajství » Palestinci si již připsali hlas Nigérie, tak ale nyní odmítá sdělit, koho nakonec podpoří

Palestinci si již připsali hlas Nigérie, tak ale nyní odmítá sdělit, koho nakonec podpoří

Nigerijská vlajka

Nigerijská vlajka

Hlasy z Palestinské samosprávy sice již přičítaly Nigérii ke státům, které podpoří v Radě bezpečnosti palestinský požadavek na členství v OSN, africký stát však nyní odmítá sdělit, zda tomu tak skutečně bude. Boj o hlasy členů Rady bezpečnosti probíhá i přesto, že Spojené státy již avizovaly, že jsou rozhodnuty hlasování vetovat. Rády by se ale tomuto postupu vyhnuly, což by bylo možné za předpokladu, že se Palestincům nepodaří dát dohromady devět hlasů členů Rady bezpečnosti.

Palestinský ministr zahraničí al-Malki sice tvrdil, že Nigérie přislíbila Hlas Palestincům, mluvčí nigerijského ministerstva zahraničí však v neděli řekl, že jeho země může v hlasování podpořit kohokoliv. Obě strany prý již o nigerijskou podporu usilovaly. Nigérie podporuje řešení dvou států, ale bylo by prý diplomaticky netaktní předem sdělit, jak bude v Radě bezpečnosti hlasovat.

Palestinci již avizovali, že do africké země vyšlou delegaci. Nigérie je však zároveň pod velkým vlivem USA a Velké Británie.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Politika, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.