Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Druhý obviněný v případu vraždy rodiny Fogelovy se ke svému činu přiznal

Druhý obviněný v případu vraždy rodiny Fogelovy se ke svému činu přiznal

Oběti masakru v Itamar

Oběti masakru v Itamar

19letý Amdžad Awad z vesnice Awarta, který byl společně se svým bratrancem Hakimem obviněn z pětinásobné vraždy členů Fogelovy rodiny, se ke svému činu doznal.

Amdžad byl mozkem celého masakru. Společně s bratrancem Hakimem brutálně zavraždili Ehuda Fogela (36), Ruth Fogelovou (35), Joava Fogela (11), Eldada Fogela (4) a Hadas Fogelovou (2 měsíce). Jeho bratranec mu pomáhal tím, že děti držel a zastřelil Ruth Fogelovou poté, co ji Amdžad pobodal.

Hakim (18) byl před měsícem odsouzen k pěti doživotním trestům a dalším pěti letům odnětí svobody, což je v přepočtu 130 let za mřížemi. Jen několik chvil před vynesením rozsudku Hakim řekl, že svého činu nelituje a tvrdil, že vše spáchal „kvůli okupaci“. Soudci posléze řekli, že nevyužili možnost trestu smrti proto, že „v případě tohoto druhu lidí to není efektivní.“ Vojenské soudy mohou udělit trest smrti v procesech s teroristy, zatím nikdy tuto možnost však nevyužily.

 

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.