Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Za vraždu Ašera Palmera a jeho syna zadrženi dva Palestinci

Za vraždu Ašera Palmera a jeho syna zadrženi dva Palestinci

Ašer Palmer a jeho syn

Ašer Palmer a jeho syn

Po vyšetřování izraelské policie a Šin Bet byli v úterý zadrženi dva podezřelí Palestinci, kteří by mohli mít na svědomí smrt Ašera Palmera a jeho syna Jonathana. Na identitu  zadržených a detaily vyšetřování bylo uvaleno informační embargo. Policie nicméně prověřuje i možnost, že by byli odpovědní také za dalších 17 případů útoků na izraelská auta.

Během výslechu se podezřelí přiznali, že hodili kámen, který způsobil smrt obou Izraelců. Kámen byl hozen z jedoucího auta. Zadrženi byli také další tři Palestinci, kteří se doznali k tomu, že sebrali Palmerovi po útoku zbraň. Policie zbraň již nalezla.

Ašer Palmer (25) a jeho roční syn zahynuli asi před měsícem poté, co jejich auto na silnici následkem útoku kamenem havarovalo. Policie původně vyšetřovala případ jako dopravní nehodu, teprve později se ukázalo, že nehodu auta způsobil kámen, který proletěl sklem dovnitř.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.