Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Neúspěšná sebevražedná útočnice radí dětem v Gaze, aby následovaly její příklad (+video)

Neúspěšná sebevražedná útočnice radí dětem v Gaze, aby následovaly její příklad (+video)

Wafa al-Biss

Wafa al-Biss

Jedna z propuštěných palestinských vězeňkyň Wafa al-Biss, se hned druhý den po propuštění z izraelského vězení zapojila do agitační činnosti. Jásajícím školním dětem v Pásmu Gazy během svého projevu řekla, že doufá, že budou následovat její příklad. „Doufám, že půjdete stejnou cestou jakou jsme šli my a s Boží pomocí uvidíme některé s vás jako mučedníky,“ řekl několika desítkám dětí, které přišly do jejího domu na severu Pásma Gazy.

Wafa al-Biss patří také k těm známějším palestinským teroristům. Málokdo si pamatuje její jméno, mnoho lidí si však vzpomene na záběry z bezpečnostní kamery z přechodu Erez mezi Pásmem Gazy a Izraelem z roku 2005, kde se tato žena pokusila předčasně odpálit pás s výbušninou. Mechanismus však selhal a Wafa al-Biss byla zatčena.

Wafa al-Biss se léčila v izraelské nemocnici Soroka, kde také podle plánu měla bombu odpálit. Jejího podezřelého chování si však všimli vojáci na přechodu Erez a ona se proto pokusila odpálit výbušninu předčasně již tam.

Wafa al-Biss byla za svůj čin odsouzena k 12letům vězení.

Reportáž z NBC News obsahuje záběry, na kterých se Wafa al-Biss pokouší neúspěšně odpálit bombu


Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.