Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Uneste izraelského vojáka a vydělejte si 100 000 dolarů

Uneste izraelského vojáka a vydělejte si 100 000 dolarů

Dr. Awad al-Qarni

Dr. Awad al-Qarni

S nabídkou na „snadné“ zbohatnutí přišel saudský duchovní Dr. Awad al-Qarni. Ten totiž nabízí 100 000 dolarů jakémukoliv Palestinci, který unese izraelského vojáka. Odpovídá tak na podobný inzerát rodiny Libmanů, která nabízí podobnou odměnu za hlavu vrahů Šloma Libmana, který byl zabit teroristy v roce 1998 u osady Jicchar. Oba vrazi byli propuštěni v rámci výměny vězňů, jeden do Pásma Gazy, druhý do Turecka.  Rodina se s tímto postupem vlády nemůže smířit, a proto se rozhodla pro výše zmíněný inzerát. Ten hodlá šířit také v Pásmu Gazy a Turecku.

 

Útok na studenty ješivy

Šlomo Libman (24) byl zavražděn společně s dalším studentem ješivy Harelem Ben Nunem. Oba byli zastřeleni z těsné blízkosti, když kontrolovali cestu u osady Jizchar. Harel hovořil s kamarádem telefonem. Jeho kamarád následně vypověděl, že náhle zaslechl výstřely a arabštinu. Pak se spojení přerušilo. Zavolal proto bezpečnostní jednotky v Jizchar, které pak na místo poslaly sanitku a vojáky. Na místě byli nalezeni oba studenti ješivy. Teroristé je zastřelili v autě, pak jejich těla vytáhli ven a prostřelili jim hlavu. Stopy nalezené na místě vedly do blízké arabské vesnice.

Nabídka saudského duchovního

Al-Qarni svou nabídku 100 000 dolarů za uneseného izraelského vojáka zveřejnil na Facebooku a za krátkou dobu se jí dostalo více než 1 000 „like“ hodnocení a vytrvale o ni informují na Hamás napojená média v Gaze. Duchovní al-Qarni se často objevuje v médiích, provozuje i své internetové stránky. Hovoří většinou o rozlišných náboženských tématech, blízký je mu však i izraelsko-arabský konflikt.

Zdroj: Ynet, NRG

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství

Komentáře jsou uzavřeny.