Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Izraelská armáda dostala zelenou k zastavení palestinských raketových útoků

Izraelská armáda dostala zelenou k zastavení palestinských raketových útoků

Raketa z civilní oblasti v Pásmu Gazy vypálená na Izrael (2008, ilustrační foto) (foto: paffairs_sanfrancisco, licence: cc-by-sa-2.0.

Raketa z civilní oblasti v Pásmu Gazy vypálena na Izrael (2008, ilustrační foto) (foto: paffairs_sanfrancisco, licence: cc-by-sa-2.0.

Izraelská armáda dostala podle jednoho z jejích představitelů zelenou k tomu, aby podnikla všechny nezbytné kroky, včetně případné pozemní operace, k zastavení raketových útoků z Pásma Gazy. Podle zdroje z izraelské armády dostala armáda povolení jednat v souladu se závažností palestinských útoků. To znamená, že by případná pozemní operace následovala v okamžiku masivních raketových útoků.

Ministr školství Gideon Sa’ar se společně s místními úřady rozhodl, že budou po třech dnech opět otevřeny školy, které byly v důsledku raketových útoků uzavřeny. Krátce po tomto oznámení však v oblasti Eškol dopadla raketa Kassám, která naštěstí nezpůsobila žádná zranění ani škody.

K eskalaci palestinských útoků došlo na konci minulého týden. Izrael při cílených náletech zabil 10 teroristů, při palestinských útocích zahynul jeden izraelský civilista. Egypt se snaží o vyjednání příměří mezi oběma stranami. Izrael údajně slíbil, že během egyptských snah přesvědčit Palestinci k uzavření příměří, nebude provádět odvetní útoky.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.