Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Oblast okolo Tel Avivu zažila velké cvičení spojené se simulací raketového útoku

Oblast okolo Tel Avivu zažila velké cvičení spojené se simulací raketového útoku

Letecká záchranná služba (foto: Aege)

Letecká záchranná služba (foto: Aege)

Ve čtvrtek ráno provedlo domácí velitelství v oblasti Tel Avivu a jeho okolí velké cvičení spojené se simulací raketového útoku. Cvičení se soustředilo do města Cholon a účastnily se ho bezpečnostní i záchranné složky. Zapojily se jaderné, biologické a chemické jednotky, reservisté povolání speciálně pro toto cvičení, Magen David Adom (záchranná služba), Edith Wolfson Medical Centre (nemocnice v Cholonu), hasiči a policisté.

Sirény se rozezněly v 10:05 v celé oblasti okolo Tel Avivu, slyšet byly však i v oblasti Ramat HaŠaron, Petah Tikva, Gat Rimon, Kfar Ma’as, Be’erot Jicchak, Bejt Dagan a Rišon Lezion.

Simulován byl útok s velkým počtem obětí a zraněných, přibližně okolo 400. Simulovaný útok měl být veden raketami, včetně raket s chemickou hlavicí.

Domácí velitelství zdůraznilo, že cvičení bylo plánováno dlouho dopředu a nemá spojitost s aktuální debatou týkající se možného útoku proti íránským jaderným zařízením.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství

Komentáře jsou uzavřeny.