Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Dva Palestinci z vesnice u Hebronu obviněni ze smrti Ašera Palmera a jeho ročního syna

Dva Palestinci z vesnice u Hebronu obviněni ze smrti Ašera Palmera a jeho ročního syna

Ašer Palmer a jeho syn

Ašer Palmer a jeho syn

Vojenský prokurátor v úterý vznesl obvinění proti dvěma Palestincům z vesnice Halhoul u města Hebron, kteří přiznali, že na auto Ašera Palmera a jeho ročního syna hodili kámen, který způsobil jejich smrt. K útoku došlo 23. září, kdy oba obvinění napadli projíždějící auto kamenem, který zasáhl Ašera Palmera, který následně vyletěl s autem ze silnice. Auto se převrátilo a uvnitř zahynul Ašer Palmer i jeho syn.

Obviněn byl i další Palestinec, který se přiznal ke krádeži zbraně, která byla ve vozidle a která byla při prohlídce v jeho domě nalezena. Během vyšetřování se také zjistilo, že Palestinci plánovali další podobné útoky.

Izraelská policie nejprve vyšetřovala incident jako dopravní nehodu, i když osadníci byli již od počátku přesvědčeni, že se jednalo o útok. Policejní vyšetřovatelé však nejprve nechtěli rozdmýchávat nepokoje v době, kdy Palestinci předkládali v OSN svou žádost o uznání vlastního státu. Později však připustili, že charakter poranění jedné z obětí a kámen nalezený v autě mají spojitost. Následná pitva a snímky z počítačové tomografie pak vnesly do případu jasno.

Zdroj: Jerusalem Post

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.