Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Sport, Zpravodajství » Izraelský hokejista má na svém kontě nejhezčí gól roku

Izraelský hokejista má na svém kontě nejhezčí gól roku

Eliezer Sherbatov

Eliezer Sherbatov

Izrael nepatří mezi hokejové velmoci a nepatří ani mezi státy, kde by byl hokej nějak zvlášť populární. Hokej se zde sice hraje, ale příliš pozornosti na sebe nepoutá. Izraelský národní hokejový tým hrál letos mistrovství světa ve třetí divizi a podařilo se mu postoupit do divize druhé, kde bude hrát příští rok. Vzhledem k výše uvedenému je proto velkým překvapením, že by gól roku mohl mít na svém kontě právě reprezentant Izraele.

Oficiální internetové stránky mezinárodní hokejové federace IIHF zveřejnily článek spekulující o tom, že by gólem roku mohl být gól izraelského útočníka Eliezera Sherbatova, který padl v utkání Izrael – Řecko na mistrovství světa v Kapském městě. Sherbatovův gól konkuruje gólu finského hokejisty Mikaela Granlunda z mistrovství světa v Bratislavě.  Server IIHF ale poznamenává, že v nejvyšší soutěži se takové góly čekají. Na mistrovství světa třetí divize je to ale překvapení. Eliezer Sherbatov ve zmíněném utkání skóroval šestkrát a připsal si ještě osm asistencí. Izrael porazil Řecko 26-2.

 

Eliezer Sherbatov

Eliezer se narodil 9. října 1991 v Rehovot v Izraeli. Když mu byly dva roky, přestěhoval se s rodiči do Kanady, kde začal hrát hokej. Když mu bylo 13, hrál hokej za izraelský tým HC Metulla, ve stejném roce se také představil v dresu izraelského národního týmu na mistrovství světa třetí divize hokejistů do 18 let. I přes svůj věk zaznamenal v pěti zápasech 9 bodů. V Kanadě začal hrát juniorskou hokejovou ligu v sezóně 2009-10 za Montreal Junior Hockey Club, v sezóně 2010-2011 přestoupil do Baie-Comeau.

Sherbatov sice nežije v Izraeli, ale pravidelně Izrael reprezentuje.

Zdroj: IIHF

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Sport, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.