Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Ekonomika, Ostatní, Zpravodajství » V Pásmu Gazy bylo otevřeno další moderní nákupní centrum

V Pásmu Gazy bylo otevřeno další moderní nákupní centrum

Nákupní centrum Andaluseyya v Pásmu Gazy (foto: Rushdi Sarraj)

Nákupní centrum Andaluseyya v Pásmu Gazy (foto: Rushdi Sarraj)

V úterý bylo ve městě Gaza v Pásmu Gazy otevřeno další moderní nákupní centrum. Jmenuje se Andaluseyya a ve třech patrech se zde nachází plně vybavený supermarket, obchody s oblečením a obuví známých světových značek, restaurace, kino i videoherna. Plán na výstavbu centra byl dokončen v říjnu loňského roku. Samotná výstavba byla umožněna díky uvolnění blokády Pásma Gazy, ke kterému Izrael přistoupil v létě loňského roku. Na prázdno nevyšli ani pašeráci, kteří se ale nyní specializují zejména na stavební materiál. Dovoz potravin a zboží běžné spotřeby není v podstatě omezován, na stavební materiál ale omezení stále ještě platí. Vzhledem k tomu, že může být tento materiál využíván teroristy, je do Gazy dovážen materiál zejména na předem schválené projekty výstavby, které jsou pod přísnou kontrolou.

V Pásmu Gazy se nyní díky uvolnění blokády mnohem více staví zejména komerční budovy a objekty pro volný čas. Na pobřeží se například buduje několik přímořských rezortů určených k relaxaci a odpočinku.

 

 

 

Zdroj: Al Masry Al Youm

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Ekonomika, Ostatní, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.