Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Ostatní, Zpravodajství » Izraelská univerzita získala prestižní granty Evropské unie

Izraelská univerzita získala prestižní granty Evropské unie

 

Dr. Taleb Mokari (foto: Ben-Gurion University of Negev)

Dr. Taleb Mokari (foto: Ben-Gurion University of Negev)

Evropská výzkumná rada udělila granty pro začínající výzkumné pracovníky Dr. Talebu Mokarimu a Dr. Baraku Weissovi z Ben Gurionovy univerzity. Tyto granty patří mezi nejprestižnější.

 

Dr. Mokari se soustředí na vývoj hybridních nano-technologií pro ekologickou energii. Doufá, že se mu podaří vytvořit materiál, který nahradí dnes užívané solární panely a který bude zároveň levný a efektivní. Získal grant ve výši 1,5 milionů Euro na období 5 let.

Dr. Weiss působí na matematické fakultě a věnuje se studiu objektů v prostorech vyšších dimenzí. Získal grant ve výši 850 000 Euro na období 5 let.

Jedná se o sedmý a osmý grant Evropské výzkumné rady, který byl za poslední tři roky udělen Ben Gurionově univerzitě, což potvrzuje její rostoucí prestiž. Tři z udělených grantů získala chemická fakulta této univerzity, na které působí také Dr. Mokari. V roce 2010 byl Izrael na 4 místě v počtu udělených grantů.

 

Zdroj: Ben-Gurion University of Negev

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Ostatní, Zpravodajství

Komentáře jsou uzavřeny.