Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Ostatní, Zpravodajství » Co vás opravdu zajímá o Izraeli a Palestině?

Co vás opravdu zajímá o Izraeli a Palestině?

Co vás zajímá? (foto: Marco Bellucci, licence: CC BY 2.0)

Co vás zajímá? (foto: Marco Bellucci, licence: CC BY 2.0)

Několik let pročítám diskusní fóra zpravodajských serverů, kde články týkající se Izraele často vévodí žebříčku nejkomentovanějších článků dne. Diskuse se podobají jedna druhé jako vejce vejci a obvykle se ani příliš netýkají událostí popisovaných v samotném článku. Ať už se článek týká vojenské operace či vědeckého pokroku při pěstování ředkviček, diskuze se točí téměř výhradně okolo okupace/neokupace, legálnosti či nelegálnosti izraelských osad, zveličování či bagatelizace nebezpečí islámu a vše bývá rámováno debatou o tom, jak to vlastně se vznikem Izraele bylo. Jedna skupina bojuje proti druhé, aby se  na konci dne všichni shodly na tom, že se neshodnou.

Pokud opomeneme horečné komentáře autorů, jejichž hlavním cílem je pozurážet vše židovské či naopak muslimské, zůstane nám skupinka diskutérů, kteří se o téma zajímají a obvykle i nějaký základ na kterém mohou své argumenty stavět, mají. Pravda, nemusejí se shodnout v pohledu na věc, protože jim to jejich proizraelské nebo naopak propalestinské smýšlení neumožňuje, ale jejich diskuze i přes občasné vzájemné osobní výpady nepostrádají dynamiku a obsah. Čím kontroverznejší téma, tím lépe. Příjemně mě ale překvapilo zjištění, že mezi mé nejčtenější články vůbec patří článek o nejkrásnějších izraelských plážích, tedy něco, co se zcela vymyká z kategorie kontroverzních témat, které jsem dříve považovala za tahouny pozornosti.  Kontroverzní témata zcela jistě přitahují pozornost i nadále, těší mě ale, že se mezi ně daří proniknout i naprosto nekonfliktním a pohodovým tématům.

Co je tedy tím, co internetové čtenáře opravdu zajímá? Na tuhle otázku si odpovědět neumím a proto se obracím na vás. Ano, částečně mi sice mohou posloužit statistiky přístupů na tyto stránky, ale já bych ráda věděla víc. Co vás zajímá? Proč? Budu moc ráda, když mi tuto zpětnou vazbu poskytnete. Uspokojíte tím nejen mou zvědavost, ale pomůžete i při dalším vývoji těchto stránek.

Všem vám moc děkuji a přejí hezký (konečně snad aspoň trochu letní) den :-)

 

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Ostatní, Zpravodajství

Komentáře jsou uzavřeny.