Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Sport, Zpravodajství » Izraelská hvězda NBA Omri Casspi se zřejmě na čas vrátí do Izraele

Izraelská hvězda NBA Omri Casspi se zřejmě na čas vrátí do Izraele

Omri Casspi (foto: Jaripk, licence: CC BY-SA 3.0)

Omri Casspi (foto: Jaripk, licence: CC BY-SA 3.0)

Izraelský basketbalista Omri Casspi zřejmě zahájí sezónu 2011/2012 v dresu izraelského týmu Maccabi Tel Aviv. Casspi je sice primárně hráčem týmu Cleveland Cavaliers, ale vzhledem ke sporům, které nyní ovládají NBA a zřejmě způsobí posunutí začátku sezóny případně její úplně zrušení, je mnoho hráčů této nejlepší basketbalové ligy světa k dispozici pro týmy mimo NBA. Maccabi Tel Aviv údajně Casspimu nabídl plat 40 000 dolarů měsíčně do doby, než bude NBA zahájena.

Pokud Casspi skutečně bude hrát v Tel Avivu, nebude zde jediným hráčem z NBA. Týmu se podařilo získat také Jordana Farmara z New Jersey Net.

Kdo je Omri Casspi?

Omri Casspi se narodil 22.6.1988 v Cholonu a vyrostl v Javne. Když mu bylo 13 dpstal se do předního izraelského týmu Maccabi Tel Aviv. Do NBA byl draftován jako 23. v roce 2009 týmem Sacramento Kings. Stal se tak prvním Izraelcem, který byl vybrán v prvním kole draftu. V červnu 2011 přestoupil do Clevelandu.

 

Zdroj: Jerusalem Post

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Sport, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.