Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Sport, Zpravodajství » Bude v centru Izraele nový hokejový stadión olympijských parametrů?

Bude v centru Izraele nový hokejový stadión olympijských parametrů?

Znak izraelského národního hokejového týmu

Znak izraelského národního hokejového týmu

Hokej v Izraeli rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější sporty, ač jeho obliba v posledních letech roste. Dostavují se i první mezinárodní úspěchy. To je vzhledem k úzké členské základně a existenci jediného hokejového stadiónu v Izraeli na hranici zázraku. Nyní to však vypadá, že by v Izraeli mohl vyrůst nový hokejový stadión, dokonce olympijských parametrů. Za iniciativou stojí kanadský filantrop Sidney Greenberg, který již několik let podporuje rozvoj hokeje v Izraeli. Sidney Greenberg také financuje židovsko-arabskou hokejovou školu na severu Izraele.

V současné době je hokejový stadión na severu Izraele ve městě Metula. S výstavbou nového se počítá v centrálním Izraeli a ve hře jsou tři města – Bat Jam, Netanja a Rišon Lezion. Radnice zmíněných měst se k projektu staví otevřeně.

Stadión samozřejmě nebude sloužit pouze hokejistům, ale také izraelským krasobruslařům, kteří reprezentují Izrael na mezinárodních soutěžích.

 

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Sport, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.