Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Palestinské rakety dopadají na izraelské území, zasáhly školu i synagogu, 13 zraněných

Palestinské rakety dopadají na izraelské území, zasáhly školu i synagogu, 13 zraněných

Pásmo Gazy a jihozápad Izraele

Pásmo Gazy a jihozápad Izraele

Po izraelské odpovědi na palestinské teroristické útoky začaly na izraelské území dopadat další rakety Kassám a Grad.

Ve čtvrtek v noci byly vypáleny směrem na Aškelon 4 rakety. Dvě z nich byly zničeny systémem Železný dóm, další dvě dopadly na otevřená prostranství a nikoho nezranily. Během noci dopadlo na oblast jihozápadního Izraele celkem 12 raket.

V pátek ráno zasáhla raketa náboženskou školu v Ašdodu. 10 lidí bylo při útoku zraněno, dva lidé byli zraněni vážně. Všichni zranění byli převezeni do nemocnice v Rechovot. Zhruba ve stejnou dobu zasáhla raketa Grad synagogu v Ašdodu. Varovné sirény se rozezněly a tak všichni věřící ze synagogy včas utekli a schovali se v krytu. Raketa způsobila rozsáhlá poškození budovy, ale naštěstí neexplodovala.

Během noci z pátku na sobotu bylo na Izrael vypáleno celkem 10 raket.

V sobotu ráno byli při raketovém útoku na Ašdod vážně zraněni další tři lidé. Během rána rakety zasáhly také oblast regionů Šaar HaNegev a Sdot Negev.

Raketové útoky vedly domácí velitelství k vydání nařízení, které v jižní oblasti Izraele včetně Aškelonu, Netivot, Ofakim, Beršeby a Ašdodu zakazuje shromáždění lidí, které by čítalo více než 500 osob.

 

Zdroj: Ynet, IDF

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.