Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Palestinské raketové útoky pokračují, 1 mrtvý, mezi zraněnými i čtyřměsíční dítě

Palestinské raketové útoky pokračují, 1 mrtvý, mezi zraněnými i čtyřměsíční dítě

Město Beršeba a okolí

Město Beršeba a okolí

Raketové útoky z Pásma Gazy na Izrael pokračovaly i během sobotního dne. Od eskalace situace po čtvrtečním teroristickém útoku dopadlo na Izrael více než 40 raket. Přibývá také počet zraněných.

Na město Beršeba bylo vypáleno několik raket. Dvě rakety zasáhly automobil a dům ve městě Beršeba. Čtyři lidé byli převezeni do nemocnice, jeden z nich svým zraněním podlehl, tři jsou zraněni vážně. Další čtyři lidé byli ošetřeni kvůli šoku.

Zranění způsobila také raketa Grad, která dopadla na dům ve městě Ofakim. Zraněno bylo čtyřměsíční dítě, devítiletý chlapec a mladý muž kolem 20let. Raketa navíc způsobila požár.

K dalším zraněním došlo při raketovém útoku na město Ašdod. Zraněni zde byli tři muži, jeden z nich vážně. Jedná se o palestinské dělníky, kteří nelegálně pracovali v Izraeli. Matka jednoho z nich již na situaci reagovala: „Raketa nemá oči a nikdo neví, zda zasáhne Muhammada nedo Šloma.“

Zdroj: Jerusalem Post, Ynet, Haaretz

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.