Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Politika, Zpravodajství » Diplomatická krize mezi Izraelem a Egyptem zažehnána

Diplomatická krize mezi Izraelem a Egyptem zažehnána

Ehud Barak (foto: Robert D. Ward, licence: PD)

Ehud Barak (foto: Robert D. Ward, licence: PD)

V sobotu bylo oznámeno, že Egypt stahuje svého velvyslance z Izraele jako reakci na zabití pěti egyptských policistů během izraelské ofenzivy proti teroristům, kteří ve čtvrtek odpoledne zaútočili v Izraeli. Podle izraelských představitelů ale byla egyptská slova špatně interpretována tiskem a egyptský velvyslanec v Izraeli zůstává. Egypt odvolání velvyslance zvažoval, ale po diplomatických jednáních a izraelské omluvě za incident se rozhodl velvyslance v Izraeli ponechat.

Izraelská diplomacie brala situaci velmi vážně a jednání s egyptskou stranou trvala několik hodin. Izrael ústy ministra obrany Ehuda Baraka vyjádřil nad incidentem politování. Egypt omluvu přijal a krize je tak zřejmě vyřešena.

Ehud Barak nařídil armádě, aby incident prošetřila. Podle počátečního zjištění byli egyptští policisté zřejmě zasaženi izraelskou střelbou. Teroristé prchající z Izraele překročili hranici do Egypta a stříleli na vojáky. Ti střelbu opětovali a zřejmě při tom zasáhli také egyptské policisty.

Zdroj: Ynet, Jerusalem post

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Politika, Zpravodajství · Štítky: , ,

2 odpovědi (odpovědí) "Diplomatická krize mezi Izraelem a Egyptem zažehnána"

  1. Naděje nejen pro Izrael napsal:

    Tak jsem si říkal, co bych dělal já na místě židovského patriota v Izraeli, abych vůbec přežil já i můj národ v zemi, zaslíbené Jahvem mým (fiktivním) předkům, obklopené mnohem početnějšími semitskými příbuznými národy arabskými, které nás nemají rády od těch dob, co praotec Abrahám vypudil svého nemanželského syna Ismaele, od něhož arabové odvozují svůj historický původ. Příbuzní jsou tradičně chudobnější a o to populačně zdatnější, navíc se netají přáním na likvidaci všech židů. Totální válka (jaderná) by byla sebevražedná, tak zbývá jediné možné řešení – obrátit zájem i zášť milých příbuzných jiným směrem, třeba do bohaté Evropy, plné nevěřících psů, ostatně už tam jednou muslimové byli, (Maurové ve Španělsku, Turci v jihovýchodní Evropě), takže tam trefí. Naší baštou jsou Spojené státy, tak jejich zas může být Evropa. Gojové nás uživí všechny. K tomu jim musíme trochu napomoci – zastavit politickou, vojenskou i kulturní integraci Evropy, rozložit NATO, zapojit Rusko. To si vezme se svými lokaji na starost náš člověk Pružinskij, křesťanský husitský našinec, který navíc obličejem žida ani trochu nepřipomíná (bohužel o to víc jeho syn). Také pár jiných politiků a novinářů nám pomůže žabomyšími hádkami o politické korektnosti a toleranci a nacionalizmu. Němci už k tomu významně (byť i možná nezáměrně) přispěli holocaustem našich předků a jejich vypuzením z Evropy. Tím vytvořili prostor a podmínky pro imigraci muslimů, a to i na místa hrdinsky padlých Němců v jejich boji proti židobolševizmu. Dobře jim tak ! Muslimové si tam mezitím nastaví mešity a minarety s předstihem, aspoň je nebudou stavět v Jeruzalémě. Až slavnostně spolu založíme Palestinský stát, bude už jenom potřeba zřídit konzuláty, obchodníci už tam dávno jsou. My pak papeži přátelsky poradíme, jak mají křesťané (mimochodem u nás vzniklí a založení), co nejlépe s muslimy vycházet. Za to se přestaneme kamarádit tolik s protestanty, kalvinisty a husity, aby na nás katolíci vzpomínali v dobrém. No a kdyby snad chtěli němečtí neonacisté v budoucnosti antisemitský holocaust reprízovat (tentokrát proti našim semitským bratrancům), tak aspoň arabové na vlastní kůži poznají, co to doopravdy je.
    Šalom, salam aleikum, pochválen pán Ježíš Kristus.

    1. Pauku, jste trapný napsal:

      .