Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Další rakety vypálené na Izrael, jedna způsobila požár, Hamás oficiálně vyhlásil příměří

Další rakety vypálené na Izrael, jedna způsobila požár, Hamás oficiálně vyhlásil příměří

Raketa z civilní oblasti v Pásmu Gazy vypálená na Izrael (2008, ilustrační foto) (foto: paffairs_sanfrancisco, licence: cc-by-sa-2.0.

Raketa z civilní oblasti v Pásmu Gazy vypálena na Izrael (2008, ilustrační foto) (foto: paffairs_sanfrancisco, licence: cc-by-sa-2.0.

V pondělí večer bylo opět porušeno příměří, když byly na Izrael vypáleny dvě rakety z Pásma Gazy. Obě zasáhly region Hof Aškelon, dopadly ale naštěstí mimo obytnou zónu a nezpůsobily tak žádná zranění. Jedna z raket však způsobila požár, který se šíří a na místo byli vysláni hasiči, kteří se snaží požár zneškodnit.

Je to již třetí porušení vyhlášeného příměří. Rakety byly na Izrael vypáleny již včera večer a dnes ráno. Ráno zasáhla raketa naštěstí neobydlený dům.

O příměří sice Hamás informoval již včera, ne všechny organizace se však k němu připojily. Dnes ráno se k příměří připojil i Lidový výbor odporu, který včera příměří kategoricky odmítal. V pondělí odpoledne pak vláda Hamásu oficiálně oznámila, že příměří bylo vyhlášeno.

Zdroj: Ynet

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.