Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Ostatní, Zpravodajství » Google Street View v Izraeli konečně povoleno

Google Street View v Izraeli konečně povoleno

Centrum Prahy prostřednictvím Google Street View

Centrum Prahy prostřednictvím Google Street View

Pokud jste si někdy chtěli prohlédnout izraelské ulice prostřednictvím map společnosti Google, zjistili jste, že aplikace Google Street View na mapách Izraele nefunguje. Tato užitečná aplikace je totiž kontroverzní co se týče bezpečnosti a ochrany soukromí. Právě z bezpečnostních důvodů se zatím Izrael nezařadil mezi státy, kde bylo snímkování ulic povoleno. Nyní se ale zdá, že bude vše jinak.

Izraelské ministerstvo spravedlnosti schválilo využití Google Street View po dlouhé debatě se společností Google. Společnost byla kritizována, že upřednostňuje nové technologie přes bezpečností a soukromím osob. Izrael si ale ponechal možnost, aby jednotliví občané mohli po společnosti Google požadovat, aby byly některé z fotografií, které se týkají jejich soukromí (jejich podoba, dům, SPZ), rozostřeny. Automobily společnosti Google, které budou snímkování provádět, navíc musejí být jasně označeny.

 

Izraelská města na mapách Google zatím jen takhle. Google Street View však již byl schválen.

Izraelská města na mapách Google zatím jen takhle. Google Street View však již byl schválen.

Co je Google Street View?

Google Street View je část Google Maps a Google Earth, která nabízí panoramatické pohledy v rámci 360° horizontálně a 290° vertikálně po mnohých ulicích v různých částech světa. Pohledy jsou snímány z výšky přibližně 2,5 metru asi každých 10 metrů. Street View byl uveden 25. května 2007 v několika městech USA, postupně se rozšířil do mnoha států.

 

Jaké země jsou dostupné v Google Street View?

Česko, Dánsko, Francie, Finsko, Irsko, Itálie, Německo, Nizozemsko, Norsko, Portugalsko, Rumunsko, Spojené království, Švédsko, Švýcarsko, Španělsko, USA, Kanada, Mexiko, Brazílie, Čína (pouze Hongkong), Japonsko, Singapur, Taiwan, Austrálie, Nový Zéland, JAR, Jižní Shetlandy.

Zdroj: Jerusalem Post, Wikipedia

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Ostatní, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.