Články Komentáře

Izrael a Palestina – historie a současnost » Bezpečnost, Zpravodajství » Ašer Palmer a jeho syn byli oficiálně prohlášeni za oběti teroristického útoku, jejich smrt nezpůsobila nehoda

Ašer Palmer a jeho syn byli oficiálně prohlášeni za oběti teroristického útoku, jejich smrt nezpůsobila nehoda

Ašer Palmer a jeho syn

Ašer Palmer a jeho syn

Před několika dny se objevila informace spekulující o tom, že Ašer Palmer a jeho roční syn, kteří zemřeli poté, co jejich auto havarovalo na silnici č. 60, mohli být obětí teroristického útoku. Svědčil o tom kámen nalezený uvnitř auta a charakter zranění obětí. Tato informace je nyní již oficiálně potvrzena a Ašer Palemr i jeho syn byli oficiálně označeni za oběti teroristického útoku. Informoval o tom ve středu ministr obrany poté, co obdržel výsledky policejního vyšetřování, které potvrdilo, že ke smrti muže i jeho malého syna došlo následkem útoku kameny a ne dopravní nehody, jak bylo původně řečeno.

Detaily o incidentu se začaly objevovat v neděli, kdy rodina obětí umožnila odebrání vzorků z těl, aby bylo možné přesně určit příčinu smrti. Rodina nejprve pitvu odmítala, stát se proto obrátil na soud. Ten požadavek státu zamítl. Stát se proto obrátil k nadřízenému soudu, kde však řízení nebylo dokončeno, protože mezi policií a rodinou obětí došlo k dohodě.

Útočníci, kteří auto napadli kameny, zatím nejsou známi. K útokům kamením na izraelská auta dochází v této oblasti relativně často, tento útok měl však zatím nejvážnější následky.

Zdroj: Jerusalem Post

Be Sociable, Share!

Autor admin

Filed under: Bezpečnost, Zpravodajství · Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.